Lyxmorgon

Så många roller att axla

 

Livet som kvinna i sina bästa år innebär att man bär många roller och mycket ansvar. Jag kan såklart inte tala för alla kvinnor, men säkert för en hel del. Jag är mamma till tre barn, hustru till min man och vän till mina väninnor. Dessutom är jag någons anställd och någonstans är jag faktiskt också bara jag. Moi. Ego.

Det är tungt att axla alla roller och det är alltid en balansgång på tunn lina att prioritera rätt bland alla behov. Vem kommer först i varje given situation? Det är sällan glasklart.

Fint liv

Jag trivs ändå med livet, om man tittar ur ett perspektiv högt uppifrån. Jag älskar min make och jag kunde inte fått mer fantastiska ungar. Mina vänner är gudasända och jobbet är helt ok. Jag får stimulans, även om det sällan finns tillräckligt med tid för bara mig.

Tid för mig

När det dyker upp lite sådan tid, eller när jag helt sonika kräver den eftersom jag annars kanske kommer att explodera, så lägger jag den på att läsa böcker, pyssla med olika typer av hand- och hemarbete, gå promenader, träna på gymmet eller sticka ut på en löptur. Jag är också intresserad av både konst och heminredning, även om mycket av det intresset får stå åt sidan just nu. Allt har väl sin tid, antar jag.

Denna blogg har jag för att ventilera tankar, känslor, idéer och inspiration - när jag inte har lust att faktiskt prata med någon om det. Häng gärna med!

Här sitter jag med en alldeles nybryggd cappuccino och en stor fet bit kladdkaka och bara njuter av lugn och stillhet. Klockan är sex på morgonen och det dröjer nog en timme innan första plutt vaknar. Jag har börjat vakna tidigt vissa morgnar just för att få loss lite skön tid för mig själv och det är så oerhört värt det. Efter tre småbarn har min kropp ändå funnit sig i den brutala morgonrutinen att vakna i ottan. Nu kan jag uppskatta det! Hade någon berättat det för mig när jag fått mitt första barn och genomled de första svåra månaderna med tidiga morgnar hade jag skrattat bittert åt dem. Men så är det. Tidiga morgnar med kladdkaka och cappuccino for the win!

1 sep 2017