Vem älskar inte snittar?

Är du som jag, som älskar fester? Jag älskar att äta och dricka gott. Det är inte så mycket själva maten i sig som är så intressant, det är själva den där känslan av att det är fest, alla är uppklädda och glada. Jag gillar inte trista, stela middagar där man är livrädd för att hosta för mycket, eller klirra med glaset vid opassande tillfälle.

Älskar snittar!

Det är inte kul att behöva småprata med någon trist typ bara för att hen råkar sitta bredvid mig. Efter sådana middagar längtar jag bara hem och vill lägga mig i mina fulaste mysbyxor och slötitta på TV. Nej. Jag gillar fester där alla är uppsluppna och vill prata om olika saker, och absolut inte om vädret. Eller något annat lika trist. Sedan älskar jag snittar. Det ska bara vara goda saker på dem, som lax, stenbitsrom, räkor, små köttbitar med någon god inlagd gurka, eller ost och oliver. Sedan ska det vara någon god dryck till det. Då är min fest gjord!

Här kommer recept på goda snittar

Här kommer recept på mycket goda snittar som kommer från siten Festtips: Detta kommer du att behöva: ansjovis, majonnäs, dill, ägg, gräslök, ett finare knäckebröd, gräslök.

Gör på detta sätt:

1) Hårdkoka äggen. Skär ansjovis i bitar och låt dem rinna av på en hushållspapper.

2) Blanda majonnäs med creme fraise i en bunke. Hacka dill och gräslök och lägg i de kokta äggen och rör om.

3) Toppa med dill. Smaka av med vitpeppar och spadet.

4) Låt stå någon timme.

5) Lägg upp på knäckebröd.

6) Servera!

Detta kommer du att behöva: kantareller, vitlök, baguetter, salt, peppar och chevreost.

Gör på detta sätt:

1) Sätt på ugnen på 225 grader. Hacka vitlöken fint och putsa kantarellerna.

2) Stek svamp och vitlök i smör, salta och peppra.

3) Lägg upp röran på en baguett och lägg bitar av chevreosten ovanpå.

4) Lägg allt på en bakplåt och ställ in i ugnen i ungefär tre-fyra minuter. När de är gyllenbruna är de klara.

5) Servera!

Detta kommer du att behöva: Ricottaost, parmesanost, paprika, crostini.

Gör på detta sätt:

1) Börja med att grilla paprikan i ugnen, låt den svalna och hacka den därefter i små, fina bitar.

2) Blanda ricottaost, paprika och parmesanost och lägg röran på crostinikexen.

3) Klart!

2 Sep 2017