7 av de bästa sakerna att göra med barn i New Orleans

En resa jag vill göra med familjen, det är till New Orleans. Jag hittade en bra sida, med tips om vad man kan göra med barn där. Tänkte att jag ska dela detta mer er!

En av de mer populära inofficiella taglines för New Orleans är "en nöjespark för vuxna."

Som branding är detta ganska exakt när det kommer till neonljusen på Bourbon Street, hipstermassorna i Marigny och Bywater och matgästerna som letar Uptown för nästa James Beard-nominerade hot spot. Men kan den här staden, så känd för sina avledningar för vuxna, också ta hand om barn?

Svaret är, som så många New Orleanians brukar säga, "Ja, du har rätt!" Från gatuartister, livemusik, parker, museer och ja, till och med några Mardis Gras-parader, New Orleans har mycket att erbjuda alla i familjen.

1. Ta en familjevandring i de franska kvarteren
En populär plats för familjer är de franska kvarteren. Även om många besökare behandlar det som en sorts lekplats för vuxna, med Bourbon Street som ett neonhjärta av dåligt beteende, hoppa över den här sidan, och du kommer att hitta ett kompakt område där historiskt bevarande, otroliga restauranger och fantastiskt nattliv möts som ingen annanstans i USA.

Utforska området med en morgonvandring som drivs av Friends of the Cabildo. Det är en utmärkt introduktion till både arkitekturen och områdets historia. Efter turnén, ta en promenad längs floden och överväg att se en konsert sponsrad av National Park Service på New Orleans Jazz Museum. Eller gå upp och ner på Royal Street och lounge längs floden. Om du känner dig sugen, hyr en cykel; du kan täcka mycket mer mark på det sättet. Det finns gott om butiker och gallerier att titta på här.

Aktivitetens nav på Jackson Square kommer säkert att älskas av barn. När som helst på dygnet kan du stöta på gatukonstnärer, spådamer, blåsorkestrar och liknande människor som alla är engagerade i att producera den sensoriska överbelastningen New Orleans är känt för (och barn blir galna av). Torget ramas in av en sagokatedral och två utmärkta museer, och i närheten finns trappor som leder upp till Mississippifloden. Kom förbi Café du Monde för lite florsockergodis.

2. Gå på en träsktur med strandpromenad eller kajak
De sumpiga, buggiga våtmarkerna i södra Louisiana är den perfekta dagsutflykten från New Orleans. De bildar sin egen typ av lekplats, men inte en som är lättillgänglig för den oinvigde. Ett alternativ är att ta en sumptur – barnen kommer förmodligen att få se alligatorer som strövar på Bayou – eller, om du har en budget, kan du gå strandpromenaden vid Barataria Preserve, strax söder om staden. Alligatorer kan ibland ses där, och även om du inte spionerar på de flinande reptilerna, har det lokala cypressträsket en utomjordisk skönhet.

Ett liknande landskap väntar besökare på strandpromenadens stigar som går genom Audubon Louisiana Nature Center, som ligger i New Orleans East.

3. Hitta familjevänliga Mardis Gras-upplevelser
Färgglada spektakel är kärnan i New Orleans-identiteten, och den här sortens festligheter ställs i parad (bokstavligen) varje vinter-, vår- och hösthelg under en fest som kallas andra linjer – lokala parader som marscherar genom främst afroamerikanska stadsdelar. De är öppna för allmänheten, och många lokala familjer marscherar med sina barn i släptåg, men hög musik och alkoholkonsumtion är normen. Barn som gillar livemusik kommer att älska det, men det kan vara en sensorisk överbelastning för dem som föredrar en lugnare utflykt.

Denna stad saknar inte parader. Processioner kopplade till festivaler och högtider som Decadence, Gay Easter, Halloween och, naturligtvis, Mardi Gras inkluderar alltid människor i fantastiska kostymer som kastar saker (pärlor, leksaker, etc) till barn. Faktum är att många lokalbefolkningen skulle hävda att, i motsats till vad många tror, ​​är Mardi Gras och de föregående två veckorna av karnevalen i grunden familjeorienterade helgdagar. Tillgängliga parader för barn inkluderar sci-fi-ganza av Chewbacchus (som går genom Faubourg Marigny) och paradhundarna i Barkus (som rullar genom de franska kvarteren).

Du kan se offentlig berusning var som helst i staden under karnevalen, men huvudparadvägen på St Charles Avenue, som går genom Uptown, Garden District, Lower Garden District och CBD, är alltid fylld av familjer.

Den enorma Endymion-paraden, som rullar genom Mid-City, hålls upp som ett familjevänligt evenemang.

I allmänhet tenderar verkligt berusade vuxnas beteende att koncentrera sig kring Bourbon Street och Frenchmen Street under karnevalen, men gå några kvarter åt båda hållen, och du kommer sannolikt att hitta familjer som trivs.

4. Välj ditt eget äventyr i Stadsparken
City Park är större än New Yorks Central Park, och den har alligatorer – vad väntar du på? Om alligatorer inte är din grej, är det också hem för långa rader av levande ekar och gråtande pilar; en botanisk trädgård som innehåller New Orleans i miniatyr; glass; grekiska kolonner; en skulpturträdgård som omger New Orleans Museum of Art; och ett sjungande träd, prydd av vindspel och romantik – den sortens utrymme där kärlek och musik sakta fyller luften med yrsel.

En promenad genom lövträden i Couturie Forest kommer att få dig att känna att staden är långt, långt borta. Stigarna leder till den högsta punkten i staden, Laborde Mountain, som ger dig fantastiska vyer när du hämtar andan. Kolla in Carousel Gardens Amusement Park, särskilt karusellen från 1906 som är en pärla av vintagenostalgi. Andra spänningar inkluderar ett pariserhjul, stötfångare och en tilt-a-virvel.

Louisiana Children's Museum ligger också i City Park. Det är en slags nöjespark för barn (även om det är mer pedagogiskt). Det finns gigantiska bubbelblåsande utställningar, lastkranar i roliga storlekar, en bokskog, ett shoppingområde för lekar och massor av andra saker som borde tilltala alla barn under 10 år.

5. Tillbringa en dag på Audubon Park
Audubon Park är mer välvårdad än City Park och ligger på en sträcka av Magazine Street och St Charles Avenue som är full av bra matalternativ, och Fly, en populär gångväg vid floden.

Det är också här du hittar Audubon Zoo, tillsammans med akvariet och insektariet, som bildar en trifekta av familjevänliga platser. Djurparken är ett genuint utmärkt exempel på genren – den är stor, djuren har rymliga inhägnader och miljön i Audubon Park är underbar. Under sommaren kan du hålla utkik efter hotellets vattenpark, "Cool Zoo". Observera också att det finns ett vattenfall och en grotta i skuggan av Monkey Hill, en liten konstgjord sluttning som ligger nära de afrikanska vildhundarna.

Akvariet och insektariet är tillfälligt stängda för renovering, planerade att öppna igen sommaren 2023. När de gör det kan du förvänta dig att hitta lekfulla uttrar, söta pingviner och en Maya-utställning för nedsänkt tempel i akvariet, och jättebaggar, en underbart vidrig kackerlackauppvisning och ett svalt inomhusträsk på Insectarium.

6. Besök New Orleans bästa familjevänliga restauranger
New Orleans har några av de bästa matenställena i USA, och den goda nyheten är att du inte behöver missa något bara för att du reser med barn. Även om det finns få ställen utanför kedjan med dedikerade barnmenyer, är de flesta restauranger i New Orleans mer än villiga att anpassa menyn till ett barns smak.

Foodie-magneter som Rosedale, Domenica, MoPho och Carmo är alla livliga ställen där barnen skäms bort och familjer är välkomna. Andra restauranger, som Satsuma, Pizza Delicious, Dat Dog och Katie's, är uttryckligen familjevänliga. Många av stadens lokala bryggerier, inklusive Urban South, Second Line Brewing och Parleaux Beer Lab, har dedikerade barnvänliga områden med plats för de små att leka och ströva omkring.

7. Njut av den lokala vibben på en utomhusföreställning med levande musik
Livemusik är ett stort dragplåster för många besökare till New Orleans, men de flesta musikklubbar tenderar att servera sprit och har 21 och uppåt inträdeskrav. Det finns dock gott om ställen att se utomhusföreställningar. En vandring längs Frenchmen Street, till exempel, kommer ofta att visa upp gatumusikanter. Eller prova att hänga på den barnvänliga balkongen på andra våningen på Frenchman Street-platsen i Dat Dog.

När det kommer till festivaler, svär vissa föräldrar vid French Quarter Fest som en bra, barnvänlig festival, tack vare dess gratis inträde och flera arenor utspridda i de franska kvarteren. Det kan dock innebära att du trängs igenom stora folkmassor, så om du eller barnen inte är redo för det, kanske du vill hoppa över det. Jazz Fest drar också stora folkmassor, men dess öppna läge vid tävlingsbanan gör dem lättare att navigera. Det finns ett dedikerat barntält som vanligtvis har bra musik: uttryckt så här, föräldrar har inget emot att hänga här även om större akter spelas någon annanstans.

När det kommer till musik för barn, finner vi att mer lokalt fokuserade, mindre framstående festivaler, som Bayou Boogaloo eller Congo Square Rhythms Festival, är ett sätt att se musik i en miljö som är lätt för familjer. De har gott om matförsäljare, dricksoffer för vuxna för dem som behöver dem och en lättsam skara som varken är för stillsam eller för aggressiv.

23 Mar 2023