Använd din eltandborste på rätt sätt

Att man ska borsta tänderna, minst två gånger per dag, det vet de allra flesta. Ett sätt att göra det, är att använda en eltandborste. Ska du köpa en ny, jämför då gärna olika på bastitest365.se. Oavsett tandborste är det bra att borsta tänderna med rätt teknik! Det för att tänderna ska bli rena. Det går att få tips och råd kring vanlig tandborstning hos en tandhygienist. Du som vill borsta med eltandborste, du ska tänka på en del saker. Som hur di applicerar tandkrämen. Lägg den inte på borsten och in i munnen. Då får bara en sida tandräm, men inte den andra. Du kan sätta tandkräm på borsten om du även tar en klick extra och gnider på varje tand.

Håll eltandborsten på rätt sätt

Det gäller även att hålla din eltandborste på rätt sätt. Du bör inte ha ett för allt fast och hårt grepp runt den. Du bör istället hålla i den på samma sätt som du håller i en penna. Det i en 45 graders vinkel. Använd en cirkelrörelse när du flyttar borsten i munnen och arbeta dig från längst in till längst ut i munnen sakta och metodiskt.

Oavsett tandborste så är det i 2 minuter du ska borsta dina tänder. Det är även viktigt med tandvård för övrigt, så se till att regelbundet besöka din tandläkare, samt se även till att ta hand om tänderna och munnen på flera andra sätt. 

24 Aug 2021