Tips inför byte av fönster

Är du på gång att byta fönster i Umeå, eller har du en sommarstuga eller villa någon annan stans där det börjar bli dags för ett fönsterbyte? Det är inte bara att kasta ut det gamla och in med det nya. När man ska byta fönster så måste man göra det på rätt sätt. Här får du några tips inför fönsterbytet om du tänker göra det på egen hand, men jag rekommenderar att du funderar allvarligt på att anlita proffs när det gäller byte av fönster i Umeå, eller var du nu bor. 

Med proffs vet du att det blir rätt gjort och du slipper vara orolig för om du tätat fönstren på rätt sätt eller om de ens sitter fast helt och hållet. 

Tänk på detta när du ska byta fönster

  • Mät alltid en gång till: Innan du ska byta fönster så måste du se till att de nya har rätt storlek. Är ditt hus gammalt kanske det till och med behövs specialtillverkade fönster. Mät alltid en extra gång så du är helt säker på måtten. 
  • Kolla väderprognoser: Det är inte kul att byta fönster i hagel och ösregn eller om det åskar och står i. Kolla upp vädret innan du ringer hem vännerna för att jobba. 
  • Kolla upp var avfallet ska deponeras: Olika kommuner har olika regler. Ring till din kommun och fråga var du ska slänga det ni river bort. Det är jättejobbigt att stå där med massor av skräp.

Med proffs slipper du fundera på allt detta. Det räcker med att välja ut vilka fönster du vill ha. 

11 May 2022