Kollagen är viktigt för kroppen

Har du hört talas om kollagen? Det är något vi har i våra kroppar, men det blir mindre av det, desto äldre vi blir. Det kan därför vara bra att äta det i form av tillskott. På Fitnessfrank.com kan du jämföra olika alternativ. Kollagen hittar man även i vissa skönhetsprodukter, ofta sådana som benäms anti age. Sedan finns det naturligt i vissa livsmedel. Bland annat kan man göra egen kollagendryck genom att koka en benbuljong. Dock kan det kännas lite enklare att äta det i form av pulver. Kollagen är ett ämne som bidrar till bildandet av ben, brosk och hud. Kollagennivåerna minskar normalt med tiden och när man blir äldre. Det kan ge problem med benen eller ge knakande leder.

Viktigt med kollagen

Våra kroppar och leder har behov av kollagen, och har man börjat få för lite av det kan tillskott vara bra eftersom att kollagen bidrar till att bilda muskler, bräner fett samt att det minskar ärrbildningar. 

Våra muskler och leder mår även de bra av kollagen. Man märker att man har börjat få för lite kollagen om lederna knakar. Då kan det vara läge att äta extra av det. Sedan är det även bra för att hålla huden smidig och elastisk. Kollagen kan även bidra till att man kännner sig mätt, trots mindre mat, samt att det förebygger bland annat hjärt- och kärlsjukdomar.

Vår syn förbättras även av att äta mer kollagen. Så ni ser, stora delar av vår kropp har behov av detta ämne!

2 Jan 2021