Roa er tillsammans med att leta saker

Det kan vara en bra idé att få ut sina barn i naturen, så att de slipper alla skärmar, som mobiler, dator och tv. Utan att jaga Pokemon med för den delen. Men vad ska man hitta på ute med dem då? Det finns en massa bra saker att göra. Vara sakletare tillsammans på stranden, med en metalldetektor är en kul grej. Du hittar bra metalldetektorer hos Prylstaden. Det går även att göra som en skattjakt.En sak kan vara att leta reflexer i kvällsmörkret med ficklampor. Eller lägga ut ledtrådar gömda på olika platser som barnen känner till och som leder till skatten. En avancerad form av sakletning ni annars kan testa är geocaching.

Kul saker att göra i naturen

Upptäck naturen tillsammans med dina barn. Det går att fantisera om molnen, lukta, smaka, känna på saker ni hittar ute. Leta reda på en myra och följ dess väg, eller göm ett bananskal i skogen för att se hur snabbt den kan försvinna.

Tänd en brasa tillsammans, grilla korv, samlas runt elden, berätta sagor med mera.

Använd er av den natur som finns i närheten. Ni kan testa att göra en kryssbok med några av de vanligaste växterna som ni tillsammans kan vara ute och leta efter. Det är även bra att ta med barnens kompisar ut, låt dem leka utelekar som kull, kurragömma eller burken.

Ni kan även passa på att skapa saker i naturen. Det går att göra med flera sätt.  skriva bokstäver med pinnar, göra kott-djur, tälja barkbåtar med kniv eller göra en sälgpipa. Lär barnen hur man hanterar en kniv och hur man ska tälja på rätt sätt: enen brett isär, alltid tälja utåt, alltid hålla i ovanför täljstället.

21 Apr 2019