Ska du sälja din bostad?

Är det så att du funderar på att sälja, kanske huset eller bostadsrätten? Då finns det en del saker du ska tänka på. Du bör till exempelvis se till att värdera din bostad samt hitta rätt sorts mäklare. Det ska även göras en besiktning. Sen, när du ska locka köpare, så är det ju bra att kunna visa upp ett vackert hem. Dels via bilder på bostaden, dels under visning. Det kan vara smart att göra en så kallad visningsstädning. Det kan man boka hos en städfirma. Läs mer här om en bra sådan. Sedan är det inte heller fel att styla bostaden, för bilder och visning. Det kan du göra själv eller anlita ett proffs som gör. 

Efter du sålt

När du sålt bostaden så har du ju en del kvar att göra. Det är en flytt att planera, du ska packa samt att det är ett måste att städa om det inte förhandlats bort i kontraktet. Dock är det allra vanligast att man gör en flyttstädning när man flyttar ut. Även det kan du med fördel låta en städfirma göra åt dig om du inte vill eller om du inte har tid att göra det själv.

En sista deltalj i din försäljning du inte heller får glömma att göra är att deklarera försäljningen. Det ska du göra året efter att du sålde bostaden. Om du säljer bostad 2021 ska du alltså redovisa affären i deklarationen 2022.

10 May 2021