Städa in våren

Känner ni? Det är vår i luften! Sedan är det ju även påsk om ett par dagar. Så nu passar det ju att verkligen så att säga städa in våren i våra hem. Det går ju att göra själv eller genom att anlita en städfirma som Jourstäd Sverige

Våren är ju den perfekta tiden att passa på att städa ut allt gammalt skräp från vinterhalvåret, putsa fönster och få in ljuset och solen. Hänga upp nya gardiner, få nypiskade mattor och så vidare.

Ta lite i taget

Den allra bästa städningen, det är ju faktiskt den som blir gjord. Det är inte ett måste att göra allt på en enda dag! Huvudsaken i det hela är att det blir gjort riktigt noga. Om det blir rejält rent samt allt damm försvinner så blir det ju lättare att städa senare.

Ett bra tips när det ska städas är att använda diskmedel, men överdosera inte. Att tvätta fönster är idealiskt med diskmedel. För att få bort kalk så är det smart att använda citronsyra eller ättika. Droppa lite citron i en sprayflaska och använd på fläckar.

Ugnen och fläkten ska man inte glömma bort. Köp hem lite såpa och använd på dessa.

Under sommarhalvåret ska vintersakerna ställas undan och tvärtom. För dig som inte har garage eller vindsutrymmen med bra förvaring så finns det bra backar som man kan köpa billigt.

Städningens bästa vän är den som har god städrutin och det är det aldrig försent att lära sig!!

31 Mar 2021