Ta hand om sina krukväxter på bästa sätt

Blommor och växter i alla dess former är något jag är mycket förtjust i. Jag gillar att ha en massa krukväxter hemma, så väl som att plantera växter ute. Jag brukar handla blommor och växter på en handelsträdgård Stockholm som har ett stort utbud av just detta. En bra handelsträdgård har stort sortiment så att man kan välja bland många olika. När det kommer till krukväxter så är det bra om man ser till att sköta om dem på ett bra sätt. Då frodas och växer de bättre. 

Skötselråd

Det är så klart att det finns specifika skötselråd på olika sorters växter och blommor, men en bra sak för de allra flesta är att placera en växt där den får bäst förutsättningar utifrån sitt naturliga ursprung. Det kan vara bra att tänka på i vilka väderstreck de ska stå innan man skaffar växterna. En annan sak man kan tänka på är att när man köper en ny växt är det vanligt att de är planterade i en transportkruka. Det är därmed inte fel att plantera om dem när du kommer hem. Vatten och näring är viktigt det med. Vattna med näring varje gång du vattnar, hellre lite och ofta än mycket och sällan.

Sedan är det som så att om man ska åka bort, så är det bra att be någon att vattna blommorna. Det finns självbevattningssystem, men det är alltid bättre med någon som gör det för hand!

 

29 Aug 2018