Ta semester med barnen

Det har börjat bli dags att planera inför året semester med barnen. Jag brukar varje år se till att vi kommer iväg på en längre resa samt att vi gör små korta turer eller aktiviteter tillsammans. Jag brukar läsa en sida för barnfamiljer bland annat för att leta tips, men söker även på nätet efter bra saker. Det jag funderar på nu, är den längre resan vi ska göra. Vi försöker spara varje år, så att vi kan ta en resa utomlands. Vi gillar alla att sola och bada. Så det blir ofta sådana resmål. Vi har dock testat nåt sportlov att åka skidor med. Det gäller att passa på att testa på det mesta när barnen är yngre så att de hittar det de tycker är kul att göra.

Vart ska vi resa?

Det lutar åt en utlandsresa igen, detta år. Dock har vi inte direkt kommit fram till var ännu. Vi har bland annat varit på Kreta, i Turkiet, Spanien, London, Kanarieöarna och våra gannländer. Funderar nu på om vi ska ta och åka längre bort, som Thailand eller Sydamerika kanske? Jag ska kolla av med barnen och söka fram lite olika förslag så vi kan bestämma tillsammans.

Det är enkelt att semestra med barnen

Om ni tycker det är svårt att resa med barn, tänk om! Det hela handlar om planering. Börja när barnen är små, så får de även in en resvana med. Det underlättar för framtida resor.

21 Feb 2018