Tjafsförsäkring

I en perfekt värld hade städning varit kul, inspirerande och energigivande. Jag har hört talas om att det finns människor som tycker att städning är roligt, men de är inte många och i ärlighetens namn känns det som att det finns en liten lös skruv hos åtminstone några av dem. Det är inte rimligt. Jag kan absolut förstå känslan av tillfredsställelse när man förvandlat ett kaosartat kök till en ren oas av frid och god doft, men alla vet ju att köket efter fem minuter återigen är kaos och då känns ansträngningen så ovärd.

Tillfredsställelse deluxe

Det finns nog få par som inte tjafsar om städning. Det är din tur, eller min tur på grund av den eller den omständigheten. Ingenting är så själadödande... för att inte tala om passionsavlivare. På jobbet har vi ju kontorsstädning i Stockholm och det var där jag fick den briljanta idén att testa även hemstädning. Det är en fröjd att komma till jobbet varje dag och mötas av rena, undanplockade ytor, väldoftande toa och glänsande rostfria ytor i köket. DÄR kan vi snacka tillfredsställelse.

Nu har vi haft städhjälp hemma en gång i veckan i 1,5 månad och livet är som nytt. Den enda gången jag tidigare har använt mig av städhjälp är när jag har bokat flyttstädning i Stockholm, för om det är något som är ännu värre än att städa hemma så är det att städa ur ett hem som man ska lämna.

Nu tjafsas det nog cirka 90 % mindre hemma vilket är oerhört värdefullt. Bästa investeringen någonsin, tror jag.

 

1 Mar 2018